BREDE
KANSEN

Services

De cijfers

De opwaartse stroming zette door en Services kwam uit op een omzet van 33 miljoen euro. Naast de eigen multitechnische kracht van GMB Services is dit ook toe te schrijven aan de projecten met GMB Waterkwaliteit & installaties. Goede beheersing bracht ons een uitstekend resultaat.

Geslaagde integratie

De vestiging in Heemskerk en GMB Gastechnieken (voorheen Van der Wiel Biogas) sloten zich goed aan bij GMB Services. Beide hebben zich onze cultuur goed aangemeten en zetten meteen een groeispurt in. GMB Gastechnieken betrok haar nieuwe basis in IJhorst; de gasspecialisten zijn inmiddels volwaardig lid van de GMB-familie.

Sterke synergie

Opdrachtgevers omarmen onze samenwerking met GMB Waterkwaliteit & installaties (WK&I). Bij grote en complexe projecten verzorgt WK&I het ontwerp en de realisatie en doen wij als Services het onderhoud. Al in de ontwerpfase brengen we onze kennis in van asset management. Zo ont staan aantoonbaar realistische plannen met concurrerende levensduurkosten. Bij projecten die te groot zijn voor Services, maar te klein voor WK&I, is behoefte aan dit soort coalities. Hiervoor richten we volgend jaar samen met WK&I een speciale unit in.

Verder met Grondbereik

Er zit weer beweging in de grondmarkt. Opdrachtgevers weten ons als vanouds te vinden; intussen kijken wij naar de toekomst. We versterkten de ecologie rond De Marswaard en in De Ravenswaarden gaan we voor de combinatie Opwaardering Twentekanalen 365 duizend kuub baggerspecie bergen.

33

Miljoen euro omzet

2021

  • Boven prognose
  • Samenwerkingen
  • Groei Heemskerk

Kansen op nieuwe stromen

Via onze samenwerking met WK&I verwachten we toegang tot projecten die tot nu toe buiten onze scope lagen. Voor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier tekenden we een omvangrijk raamcontract en we sloten vorig jaar veel aanbestedingen winnend af - waaronder de nodige bouwteams. We verwachten voor 2022 een omzet van 36 miljoen euro.