LOPENDE
LIJNEN

Waterveiligheid & constructies

De cijfers

In een jaar dat grotendeels binnen de bedding bleef volgden de cijfers datzelfde patroon. Gorinchem-Waardenburg (GoWa) en Wolferen-Sprok gingen de realisatiefase in; we leverden de versterking Lekdijk bij Vianen op met de complimenten van Waterschap Rivierenland. Zo konden we 2021 afsluiten met een omzet van 20 miljoen euro en een degelijk resultaat.

Druk bezig in beide fasen

Voor GoWa en Wolferen-Sprok gingen we afgelopen zomer van de planstudie- naar de realisatiefase. We zijn gestart met de uitvoering, die de komende jaren garant staat voor een doorlopende bezetting. Voor de dijkversterkingen Lauwersmeerdijk en Sterke Lekdijk zitten we in verschillende fasen van de planstudies en voorbereidingen. Overall zien we dat combinanten en bouwteams open en inspirerend samenwerken en goede vorderingen maken.

Circulair pionieren

De circulaire ambities van GMB tekenen zich ook duidelijk af langs de dijken. Het Emissieloos Netwerk Infra (ENI) geeft haar visitekaartje af. We konden stevig investeren in duurzaam materieel, met als voorlopig hoogtepunt de inzet van onze eerste 30-ton elektrische kraan op GoWa. Langs die zelfde dijken ontfermen we ons ondernemend over de ecologie. We beschermen die niet alleen, maar kijken ook hoe we die kunnen verrijken.

Digitale meerwaarde

Digitalisering ontpopt zich nadrukkelijk tot een wegwijzer in het dijkenlandschap: binnen en buiten de keten. Samenwerkingen in onder andere GIS en BIM helpen ons om situaties - en de belangen van stakeholders - doeltreffend in kaart te brengen, clashes te voorkomen en ontwerpen strak aan te lijnen op de praktijk. Met 3D-modellen, virtual reality en augmented reality bieden we de omgeving een betrouwbare vooruitblik op de toekomstige situatie.

20

Miljoen euro omzet

2021

  • Naar buiten
  • Goede vorderingen
  • Beheersbaar houden

Uitstekende vooruitzichten

De vooruitzichten zijn meer dan goed. De planstudies en voorbereidingen van de bovenstaande projecten lopen naar wens en een aantal gaat in 2023 (deels) in uitvoering. De organisatie beheersbaar houden is nu het motto. We doen mee in een beperkt aantal tenders die passen binnen onze planning. Door het accent op uitvoering verwachten we een omzet van 40 miljoen euro.Dijkversterking Vianen